Groepslessen

Bekijk hieronder de groepslessen die je kunt volgen bij DAB ’23.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Kickboksen geeft je lichaam een enorme energieboost. Door regelmatig te sporten zal je de voordelen gedurende de hele week ervaren. Het stimuleert je bloedsomloop en je spieren krijgen een flinke boost. Minder vermoeid, betere concentratie en ook je stresslevels zullen na een flinke work out flink dalen.

Tijdens een spinning training wissel je snelheden af, van redelijk rustig tot krachtig fietsen alsof je bergop gaat. Hierbij kom je ook in verschillende houdingen te zitten en te staan. Je handen kun je op meerdere plaatsen op het stuur zetten en je gaat ook op de pedalen staan. De weerstand van een spinningfiets is instelbaar. Je traint vooral om je records te verbeteren en meer kracht en snelheid te ontwikkelen. De training is intensief en je kunt er veel calorieën mee verbranden.

Fietsen op de spinningfiets is goed voor je lichaam. Je doet er hoofdzakelijk cardiotraining op, wat goed is voor je longen en je hart- en vaatstelsel. Maar ook je spieren worden er sterker van. Je gebruikt vooral je benen, je rug en je bilspieren.

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Club power groepsles is een zeer effectieve groepsles waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten of losse gewichtsschijven. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Power is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie en kracht.

Yoga is een combinatie van ontspanning, bewustwording en de uitvoering van oefeningen. Yoga brengt lichaam in geest in balans.

Met yoga krijg je meer balans, word je fysiek en mentaal sterker en kalmeer je je geest.

BodyFit is voor iedereen heel goed te doen. Ook voor de startende sporter. We gebruiken verschillende lesvormen en manieren van trainen. Het lichaam wordt op een effectieve manier geprikkeld. Dit maakt je conditioneel sterk en fit. Bodyfit is een full body-workout.

Bodyfit is een algemene en intensieve training op muziek die alle spiergroepen aanpakt. De nadruk bij bodyfit ligt op het versterken van spieren, kracht en op het verbeteren van de conditie.

Tijdens een half uur Jumping zet jij jouw buik-, been- en bilspieren flink aan het werk. De combinatie van snelle sprints op de trampoline en trage sprongen afkomstig uit de krachttraining, stimuleert de vetverbranding van het lichaam sterk. Het brede scala aan Jumping-oefeningen biedt de garantie dat je je hele lichaam versterkt. Een essentieel onderdeel van de training is het verbeteren van je lichamelijke balans.

Functional training zorgt ervoor dat je hele lichaam aan het werk wordt gezet met verschillende krachtoefeningen in circuit vorm. De les duurt 30 minuten in vindt plaats in de fitnesszaal.

Work it out is een intensieve les van 30 minuten, waarbij er zowel kracht- als cardio oefeningen worden gedaan in circuitvorm.

HIIT staat voor High Intensity Interval Training.
Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

HIIT heeft een positief effect op conditie, vetverbranding en de opbouw van spieren. Je kunt er snel fit mee worden! Doordat de oefeningen elkaar zo snel opvolgen, werken je hart en longen namelijk extra hard.

Pole fitness is het sportieve paaldansen. Deze les draait het om kracht, lenigheid, dynamiek en coördinatie. Tijdens de lessen leer je draaien, klimmen, klemmen en natuurlijk op de kop hangen in de paal. Tijdens Pole fitness kan iedereen trainen op zijn of haar eigen niveau. Ook wanneer je nog nooit Pole fitness hebt gedaan, kun je de lessen gewoon mee doen.

ClubJoy Fit&Shape is een zeer gevarieerde lichaamstraining die wordt uitgevoerd op muziek van vroeger en nu. De groepslessen bestaan uit een cardiogericht gedeelte met aerobics en dansbewegingen en uit een gedeelte met krachtoefeningen. Zo verbeter je je coördinatie en kracht, terwijl je tijdens een les ook nog eens tussen de 400 en 600 calorieën verbrandt.

De lessen zijn afwisselend, elke oefening is anders. Er wordt gewerkt met een mat, elastiek en/of gewichtjes waarbij opties worden aangereikt. Dat betekent, dat er rekening wordt gehouden met persoonlijke mogelijkheden, waardoor ClubJoy Fit&Shape geschikt is voor iedereen.